Varberg tog säsongens första seger. Foto: Bildbyrån

Dubbla nickmål bakom Varbergs första seger

Det man inte har i fötterna kan kompenseras med pannan.

Det vet Varberg.

Ryan Moon och Oliver Stanisic nickade klubben till säsongens första allsvenska seger – 2–1 borta mot Östersund.

Matchinledningen pekade mot Östersunds andra raka seger hemma på Jämtkraft arena. Ronald Mukiibi, fick fram en fot på Noah Sonko Sundbergs nick på Isak Ssewankambos högerhörna redan efter nio minuters spel och Östersund hade 1-0.

Med knappt halvtimmen spelad kom kvitteringen.

Ryan Moon nickade in Jean Carlos De Britos vältajmade boll. Det var sydafrikanens första allsvenska mål sedan han kom till klubben från Stellenbosch inför den här säsongen.

– Allt handlar om laget, men det är alltid kul att hamna i målprotokollet, säger Moon till Discovery plus.

”Vi dominerar”

Målet kom sedan Varberg tagit över matchen efter Östersunds starka start.

– Jag tycker att vi dominerar halvleken totalt och har flera chanser. Vi ska fortsätta så här i andra halvlek, säger Moon.

Jakten på säsongens första seger såg ut att bli resultatlös, men då visade Varberg en sista gång i matchen styrkan i huvudspelet.

Nyinsatte Oliver Stanisic – han hade varit på planen i några minuter – mötte ett inlägg med pannan i första tilläggsminuten och Keita var chanslös.

Varberg står efter segern på fyra poäng och närmast framöver väntar matcher mot Malmö FF, Hammarby och IFK Norrköping.