Trippla svenska målskyttar i Bundesliga

Emil Forsberg fixade poäng för Leipzigs i toppmötet med Bayern München när han kvitterade från straffpunkten.

Dessutom återvände två svenska anfallare till Bundesliga på ett fint sätt efter landslagsuppehållet.

Robin Quaison inledde målskyttet när hans Mainz besegrade Hertha Berlin med 2–1.

I en annan del av Tyskland gjorde Sebastian Andersson mål på straff när Union Berlin förlorade mot Werder Bremen med 1–2.

När danska Yussuf Poulsen drogs ner i straffområdet fick Emil Forsberg chansen från elva meter. Ett välplacerat skott i högra hörnet betydde 1-1 och räddad poäng för Leipzig hemma mot Bayern München.

Robin Quaison lär kanske inte minnas sitt mål som det svåraste han gjort i karriären. Ett lågt inspel från höger letade sig i den 40:e minuten förbi samtliga försvarare i straffområdet och fram till svensken vid den bortre stolpen. Quaison kunde bara sätta dit foten och vinkla in 1–0, hans andra mål för säsongen.

Svenskens mål var länge matchens enda. Men i den 83:e minuten nickade Marko Grujic in 1–1 för Hertha Berlin.

I 88:e minuten tog dock Mainz ledningen på nytt när Jeremiah St. Juste nickade in 2–1 på hörna. Det blev också slutresultatet och Mainz första seger för säsongen var ett faktum.

Anderssons tredje mål för säsongen

I Union Berlins hemmamatch mot Werder Bremen tog gästerna ledningen efter fem minuter på straff genom Davy Klaassen. Men bara några minuter senare var det Union Berlins tur från elva meter.

En hands i straffområdet videogranskades och Union Berlin tilldömdes en straff. Vem som fick förtroendet? Sebastian Andersson.

Ett förtroende han tackade för genom att skicka in 1–1 säkert upp i nättaket. Det var Anderssons tredje mål för säsongen.

Werder Bremen gjorde dock mål på nytt i den andra halvleken och vann med 2–1.

Även Emil Forsberg gjorde mål för sitt Leipzig.