Omar Eddahri har lämnat AFC Eskilstuna. Foto: Bildbyrån.

Omar Eddahri: ”Funnits dialog med Marockos landslag”

Uppdaterad
Publicerad

Mörkret var kompakt i AFC Eskilstuna säsongen 2017. Omar Eddahri var dock en ljusglimt och nu väntar nya äventyr – kanske till och med på landslagsnivå. – Sverige känns långt borta, men det har funnits dialog med Marocko, säger han till SVT Sport.

Omar Eddahri, 27, ledde AFC Eskilstuna med kaptensbindeln runt armen, men lyckades inte lyfta klubben över nedflyttningsstrecket.

AFC åkte ur Allsvenskan 2017 och den kreative mittfältaren tackade för sig efter att kontraktet löpt ut.

”I det stora hela är jag nöjd”

Steget för klubben blev alldeles för stort, men Eddahri visade å sin sida att han kan leverera även i högsta serien.

– Jag siktade på tio mål, men landade på åtta. I det stora hela är jag nöjd med det jag lyckats uppnå. Allsvenskan har jag bockat av. Nu får vi se om jag fortsätter där eller på en ännu högre nivå, säger han till SVT Sport.

Det gick tufft för AFC och du var lagkapten. Hur kändes det?

– Självklart var det frustrerande och man måste vara stark mentalt. AFC ligger dock i det förflutna. Nu är ambitionen att spela i ett så bra lag som möjligt. En helhet ska stämma och samtidigt är spelstilen den viktigaste pusselbiten när jag fattar mitt beslut om nästa klubb.

Är marockansk medborgare

Eddahri har kopplats ihop med Djurgården, AIK och Hammarby. Han har inga problem med att stanna i Stockholm, men heller inte att flytta.

Dessutom finns möjligheten för den marockanske medborgaren att spela i ett annat landslag än Sverige.

– När det gäller Sverige går jag inte i landslagstankar, men när det gäller Marocko – ja. Det har funnits dialog med Marocko. Det är lite svalare nu, men beror förmodligen på att den allsvenska säsongen är över.

Känns en VM-plats långt borta?

– Det är klart. Marocko har fantastiska spelare på min position, med liknande spetsegenskaper. Men allt är möjligt. Sverige känns dock långt borta. Hade det blivit något hade det varit i januariturnén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer