Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Edvardsen var arg efter situationen i matchen mellan Djurgården och Sirius. Foto: Discovery+ och Bildbyrån

Edvardsens ilska efter tunga varningen: ”Horribelt”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Edvardsen spelade fram till Djurgårdens segermål mot Sirius.

Sedan åkte han på en varning – och är nu avstängd i derbyt nästa omgång.

– Det är så dålig nivå, rasar Edvardsen i Discovery+.

Djurgården är fortsatt med i den allsvenska toppstriden. På söndagen tog man tre poäng borta mot Sirius. Avståndet till serieledaren Häcken är nu bara en poäng.

Norrmannen Gustav Wikheim gjorde det enda målet mot Sirius. Framspelare?

Formstarke Victor Edvardsen.

– Jag slog den bra i djupled och så fick Gustav sköta resten. Nu har jag flest assist (9) i allsvenskan. Det är skönt det, säger Edvardsen i Discovery+.

”Horribelt”

Mot slutet av andra halvlek åkte han på en tung varning. Edvardsen gick ner på mittplan och fick frispark med sig, men ville haft ett gult kort på motståndaren.

När anfallaren påkallade domarens uppmärksamhet fick han istället gult kort själv. Edvardsen är därför avstängd mot Hammarby nästa söndag.

– Jag tror alla kan se bilderna. Jag har en hel planhalva att springa på. Det är horribelt att han inte får gult kort. När jag går och ställer frågan får jag en varning direkt. Det är så dålig nivå, säger Edvardsen.

Djurgården åkte på ytterligare en smäll mot Sirius. Viktige mittförsvararen Hjalmar Ekdal fick en smäll emot knät och tvingades till ett byte efter vård från lagläkarna.

Efter matchen säger Ekdal att han inte är orolig över skadan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.