Veljko Birmancevic klar för Toulouse. Foto: Bildbyrån

Veljko Birmancevic lämnar Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Veljko Birmancevic har gjort sitt i Malmö FF.

Mittfältaren har skrivit på för Toulouse i den franska ligan.

– Veljko har varit öppen med att han vill prova spel i en större liga, säger sportchefen Daniel Andersson.

Veljko Birmancevic, 24, kom till Malmö FF inför förra säsongen. Då var han direkt en starkt bidragande orsak till SM-guldet där han noterades för nio mål under säsongen.

Men nu har mittfältaren gjort sitt i Malmö och allsvenskan. Under torsdagen kom beskedet att mittfältaren säljs till Ligue 1-klubben Toulouse.

– Vi scoutade Veljko från en mindre klubb, han kom hit och tog snabbt en plats i laget. Sedan utvecklades han ytterligare här i Malmö och var starkt bidragande till flera stora framgångar för föreningen, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Veljko har varit öppen med att han vill prova spel i en större liga, när han nu går vidare är det för en betydande summa och på så sätt är hela hans tid hos oss ett typexempel på hur vi vill jobba. Jag önskar honom stort lycka till i Toulouse.

KLIPP: Birmancevics läckra avslut (7 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Veljko Birmancevic låg bakom Malmös seger. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.