Amar Abdirahman Ahmed. Foto: Bildbyrån

AIK säljer Amar Abdirahman Ahmed till Ligue 1

Uppdaterad
Publicerad

AIK säljer talangen Amar Abdirahman Ahmed till franska Troyes. 18-åringen har skrivit ett femårskontrakt med Ligue 1-klubben.

– Jag med familj vill tacka alla som har varit involverade i min resa i AIK, säger spelaren till klubbens hemsida.

AIK uppger att affären inbringar mellan 20-40 miljoner kronor netto till klubben.

Abdirahman gjorde sin debut i AIK när han hoppade in mot Östersund under föregående säsong, och har i år gjort fem starter och stått för ett mål i allsvenskan.

– Jag med familj vill tacka alla som har varit involverade i min resa i AIK och vi önskar er all lycka under säsongen och att vi går för SM-guld i år, säger Amar Abdirahman Ahmed till klubbens hemsida.

18-åringen är fostrad i AIK och kom till klubben när han var 10 år.

– Jag vill först och främst tacka Amar som, trots hård uppvaktning i en ung ålder, valt att vara tålmodig i sin utveckling i jakten på sin dröm om att gå via AIK:s A-lag innan han nu förverkligar den stora drömmen om att spela i en topp-fem-liga, säger sportchef Henrik Jurelius.

KLIPP: Se Amar Abdirahman Ahmeds mål mot Degerfors

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.