Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samuel Gustafsson, lagkapten i guldjagande BK Häcken. Foto: Bildbyrån

Häckens lagkapten gästar Fotbollsstudion: ”Lätt att titta på tabellen efter varje match”

Uppdaterad
Publicerad

En tredjedel kvarstår.

Och Häcken leder allsvenskan.

– Vi flyger inte iväg på något sätt, säger lagkapten Samuel Gustafson i Fotbollsstudion.

Fyra raka segrar. Och Häcken kliver in i den allsvenska hösten med positionen som serieledare, tre poäng före Djurgården.

– Det är trevligt, får man säga. Jag tycker att vi radar upp bra prestationer, och det är bra resultatmässigt också. Det är en stimulerande och lockande avslutning på säsongen, som man ser fram emot såklart, säger Häckens lagkapten Samuel Gustafson i Fotbollsstudion.

Nytt läge för er, nu är det ni som blir jagade. Hur förbereder ni er på det som kommer?

– Det är klart att det är lätt att titta på tabellen efter varje match. Den är väl inte alltid helt ärlig heller, det går lite i perioder beroende på vad du har för spelschema. Vi kommer väl från en enklare period där det trillar in mycket poäng, men vi är mycket väl medvetna om att det är en tuff avslutning som väntar. Alla de bästa lagen har vi ju kvar att möta, det är vi laddade för och flyger inte iväg på något sätt.

Häcken gör sin 22:a allsvenska säsong, men har aldrig tidigare blivit svenska mästare. Två gånger – 2016 och 2019 – har klubben blivit cupmästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.