Karin Lundin blev tvåmålsskytt för Örebro. Foto: Bildbyrån

Effektivt Örebro slog jumbon

Ett effektivt Örebro hade inga problem att slå Växjö.

Karin Lundin blev tvåmålsskytt när laget slog jumbon med 4-1.

Redan i paus var Örebro i ledning med 3-0. Matchen var knappt två minuter gammal när Jenna Hellström öppnade målskyttet.

Hellström kom runt på högerkanten och fick rejäl båge på skottet som seglade in över Katie Fraine i Växjös mål och gav 1-0 till hemmalaget.

En kvart senare smällde det igen.

Trots tuff bevakning nådde Karin Lundin högst på ett inlägg från vänster och nickade in 2-0.

Örebro fick sista ordet

Ett ruskigt effektivt Örebro slutade inte där. I den 32:a minuten blev Lundin tvåmålsskytt när hon höll sig framme i straffområdet och tryckte in 3-0.

Målet kom efter att Hellström fått bollen i djupled. Hellström kollade upp och passade sedan in till Lundin som högg framför mål.

Växjö kom till några halvbra lägen men var inte i närheten av lika effektivt som hemmalaget. I den andra halvleken kom dock en reducering genom Emmi Alanen som fick kanonträff efter en hörna och dundrade in 1-3.

Men Örebro fick sista ordet och fastställde slutresultatet 4-1 i den 89:e minuten.