Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Andrew Cornaga/AP/TT

Efter bananlunch – hoppar av Argentinas landslag

Uppdaterad
Publicerad

Banan och macka till lunch – och ingen lön. Tre spelare hoppar nu av Argentinas damlandslag i fotboll efter kritik om dåliga villkor.

Målvakten Laurina Oliveiros, backen Julieta Cruz och mittfältaren Lorena Beníte meddelar alla sina avhopp – bara dagar innan två planerade vänskapsmatcher mot Costa Rica. Samtidigt riktar de hård kritik mot de villkor landslaget erbjuder sina spelare.

Under träningarna inför vänskapsmatcherna erbjöds spelarna endast en banan och en ost- och skinkmacka till lunch, vilket de menar är för lite näring för elitidrottare.

Dessutom skulle de inte betalas någon lön eftersom matcherna var på hemmaplan i Buenos Aires – medan spelarnas familjemedlemmar skulle behöva betala inträde för att se matchen.

”Trötta på orättvisorna”

"Vi har nått en punkt då vi är trötta på orättvisorna, på att inte bli uppskattade, inte bli hörda och ännu värre, bli förödmjukade", skriver Julieta Cruz på Instagram och efterlyser förbättringar för damlandslaget.

"Och då pratar jag inte bara om ekonomin. Jag pratar om träning, att få lunch och frukost", skriver hon vidare.

Argentinas fotbollsförbund har inte kommenterat avhoppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.