Kepa Arrizabalaga klar för Chelsea. Foto: Bildbyrån

Efter Courtoisförsäljningen – Chelsea gör rekordvärvning

Uppdaterad
Publicerad

Thibaut Courtois ut.

In kommer Kepa Arrizabalaga som blir världens dyraste målvakt hittills.

Ett par timmar efter Chelsea sålt belgaren Thibaut Courtois, vald till VM:s bäste målvakt, till Real Madrid så har Londonklubben presenterat ersättaren.

23-åringen Kepa Arrizabalaga värvas från Athletic Bilbao för ett rekordbelopp, Chelsea betalar cirka 830 miljoner kronor för spanjoren och slår Liverpools värvning av brassen Alisson Becker tidigare under sommaren, Robin Olsens företrädare gick för 770 miljoner kronor och var alltså fram till nu den dyraste målvaktsförsäljningen.

Arrizabalaga har skrivit på ett sjuårskontrakt med Chelsea.

– Så många saker lockade mig: alla titlar klubben har vunnit, de andra spelarna, staden, Premier League. Jag är också väldigt glad över att Chelsea har bestämt sig för att satsa på mig, säger han till klubbens hemsida.

Han blir nu a-lagstruppens sjätte spanska spelare, och första matchen för Arrizabalaga kan bli ligapremiären på lördag borta mot Huddersfield.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.