• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Frank De Boer lämnar Nederländerna. Foto: Bildbyrån.

Efter EM-uttåget – Frank de Boer lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Tjeckien skrällde och slog ut Nederländerna ur EM i åttondelsfinalen.

Det fick konsekvenser för förbundskaptenen Frank de Boer, 51.

Som nu lämnar sin post, enligt KNVB.

I söndags besegrade Tjeckien Nederländerna med 2-0 i åttondelsfinalen. Efter EM-uttåget har Frank de Boer nu meddelat att han inte kommer fortsätta som förbundskapten för Nederländerna.

I avtalet stod det nämligen att de Boer behövde ta Nederländerna till kvartsfinal för att få ett förnyat avtal som förbundskapten. Av den anledningen lämnar förbundskaptenen nu sin post med omedelbar verkan.

Fotbolls-EM

”Målet har inte uppnåtts. När jag uppmanades att bli förbundskapten 2020 tyckte jag att det var en ära och en utmaning. Men jag var också medveten om pressen” säger de Boer till KNVB.

51-åringen berättar att pressen på honom som förbundskapten ökar nu efter uttåget och att det är en ohälsosam situation.

”Jag vill tacka alla, naturligtvis fansen och spelarna”, avslutar han.

KLIPP: Så var Nederländerna-Tjeckien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet