Säkerheten är kraftigt höjd i CL efter explosionerna vid Dortmunds spelarbuss. Foto: Bildbyrån

Efter explosionerna – höjd säkerhet inför CL-returen

Uppdaterad
Publicerad

Explosionerna i Dortmund märks inför kvällens returmöte.

Kraftiga säkerhetsåtgärder präglar kvartsfinalen mellan Monaco och Dortmund.

– Dortmund har inte bett om något, men vi kommer höja säkerheten för deras trupp och bussen, säger Monacos inrikesminister Patrice Cellario enligt ESPN.

Monaco vann det inledande mötet i Dortmund med 3–2. Men aldrig tidigare i Champions League har något handlat så lite om själva matchen.

– Vi var inte redo att spela hemmamatchen mot Monaco, säger Dortmunds manager Thomas Tuchel på presskonferens inför returmatchen.

Vad han syftade på var de tre explosionerna vid Dortmunds spelarbuss, som bland annat skadade mittbacken Marc Bartra, som hamnade i fokus.

Inför kvällens retur är därför säkerheten höjd.

”Starkare som grupp nu”

– Vi är emotionellt stabila nu. Vi är fokuserade på den här matchen, säger Tuchel.

Den tyska storklubben eskorterades till flygplatsen i Tyskland med polis och flyget försenades 15 minuter eftersom att en polishelikopter skulle övervaka landningen.

För Dortmund väntar en tuff uppgift, eftersom de släppte in tre mål på hemmaplan. Eftersom bortamålsregeln gäller behöver de sannolikt vinna med två mål under ordinarie tid för att inte bli utslaget.

– Efter allt som hände är vi mycket starkare som grupp. Vi kommer behöva att spela bra. Jag är säker på att vi kommer göra det, säger Tuchel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.