Efter fjolårsdissen – Zlatan uttagen i All star-match. Foto: Bildbyrån

Efter fjolårsdissen – Zlatan uttagen i All star-match

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen valde Zlatan att dissa MLS All star-match, som den gången spelades mot Juventus. Då på grund av att den spelades på konstgräs. För det blev Zlatan avstängd i nästkommande ligamatch.

I år verkar det som att Zlatan kommer att spela. Han är i all fall uttagen i matchen som den här gången spelas på naturgräs.

Los Angeles Galaxys Zlatan Ibrahimovic har av MLS-fansen röstats fram att spela All star-matchen mot Atletico Madrid. Andra spelare som också är uttagna är bland annat Wayne Rooney, Nani och Carlos Vela.

Förra säsongen avstod Zlatan matchen, som då spelades mot Juventus, då stängdes han av i en ligamatch.

– Jag tycker det är ett löjligt beslut, men jag vill inte kommentera det mer. De gör som de vill – de kommer från en annan värld, jag kommer från den riktiga världen, sa Zlatan då.

Historisk i fjol

Men i år ser det alltså ut som att han kommer att spela.

– Ibrahimovic är en av endast tre spelare i världen som lyckats göra 500 mål i landslag och klubblagssammanhang. Han är också den tredje spelaren i MLS:s historia att lyckas göra över 20 mål och över tio assist under en och samma säsong, lyder en del av motiveringen från MLS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.