VM-lagets två äldsta spelare fortsätter i Blågult. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter Granqvist – även ”Seb” fortsätter i landslaget

Publicerad

Först Andreas Granqvist – nu meddelar även Sebastian Larsson att han fortsätter i det svenska landslaget.
– Jag har sagt till Janne att jag är fortsatt tillgänglig, säger han till Expressen.

Efter kvartsfinal-framgången i VM kom oron – en ordentlig baksmälla riskerades när flera av de blågula hjältarna hintade om att avsluta sina landslagskarriärer.

Men de som inte vill se en generationsväxling riktigt än kan nu pusta ut.

Laget som gjorde VM-succé ser ut att hålla sig hyfsat intakt när de två äldsta spelarna, Andreas Granqvist, 33, och Sebastian Larsson, 33, nu har meddelat att de båda ämnar fortsätta.

”Kör gärna vidare”

Andreas Granqvist meddelade sitt beslut på måndagen. I dag bekräftade Larsson sitt beslut för Expressen.

– Direkt efter VM hade jag inte ägnat en tanke åt vad som skulle komma sen, det var bara fokus där och då, säger Sebastian Larsson och fortsätter:

– Men det är alltid skönt att få komma ifrån och låta saker få landa lite, jag pratade med Janne Andersson för ett tag sedan och nu när vi pratade igen för några dagar sedan sa jag till honom att jag är fortsatt tillgänglig och kör gärna vidare.

Strax innan VM skrev ”Seb” på ett två och ett halvt års långt kontrakt med AIK och gjorde sin debut i det allsvenska mötet mot BP för lite mer än en vecka sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer