Rasmus Jönsson tror inte sina ögon efter det bortdömda målet. Foto: Bildbyrån

HIF blåst på segermålet i kryssmatch mot Djurgården

Helsingborgs fina segersvit på hemmaplan är bruten. Hemmalaget gick till hård attack mot Djurgården i andra halvlek, men ett bortdömt mål och ett skott i stolpen gjorde att matchen slutade 1-1.

– Det är små marginaler så det är frustrerande att vi inte får in segermålet, säger målskytten Rasmus Jönsson till C More.

Djurgården fick en drömstart borta mot Helsingborg, men efter det var det hemmalaget som stod för de farligast målchanserna.

– Det är vi som för matchen och i andra halvlek kommer vi upp ett par snäpp till, säger Helsingborgs målskytt Rasmus Jönsson till C More.

Djurgårdens ledning kom i sjunde matchminuten. Norska nyförvärvet Aslak Witry spelade säkert fram Mohamed Buya Turay i helsingborgarnas straffområde. Turay förberedde sig för skott när Anders Randrup försökte stoppa anfallet genom en glidbrytning – men HIF-backen lyckades istället olyckligt peta in bollen i eget nät.

HIF kom tillbaka hungriga i andra halvlek

Matchen sjönk därefter i tempo. Helsingborg, som har en vacker segersvit på hemmaplan med sig i ryggen, saknade liksom senast mot Östersund lagkapten Andreas Granqvist som är borta på grund av ljumskproblem.

Men efter halvtid kom hemmalaget tillbaka hungriga med helt annan energi. Efter 50 minuter spelade fick Max Svensson ett jätteläge efter en Helsingborg-offensiv på högerkanten, men 20-åringens avslut var högt över ribban.

Publiken på Olympia behövde inte hänga läpp för det. Tio minuter senare passade samma Max Svensson fram Rasmus Jönsson som satte kvitteringsmålet 1-1, hans första mål sedan premiären mot Norrköping.

”Små marginaler”

Jönsson fick snart en jättechans att näta igen när han sprang sig fri framför mål, och hann även sätta bollen i nät innan domaren blåste för offside. En situation som blev omdiskuterad efter matchen.

– Det kändes som jag var på rätt sida. Alla gör misstag men det såg inte ut att vara offside. Det är små marginaler, så det är frustrerande att vi inte får in segermålet, kommenterar Rasmus Jönsson.

HIF fortsatte att pressa på ett alltmer tillbakadraget Djurgården och fick flera farliga lägen. I 63:e bytte hemmalaget in skottsäkra islänningen Andri Bjarnason som var en stolpe ut från att avgöra matchen.