Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Efter huliganuppgifter – Malmö FF:s Pontus Jansson tas bort från match

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s Pontus Jansson ska ha lämnat ut känslig information om motståndarlag till supporterföreningen, det enligt källor till Aftonbladet.

Han ska förekomma i en förundersökning där 14 huliganer misstänks för bland annat våldsamt upplopp.

MFF startar nu en intern utredning och ser allvarligt på det hela.

Till Malmö FF:s hemsida berättar Pontus Jansson om sin roll i förundersökningen, där 14 huliganer misstänks för bland annat våldsamt upplopp.

– Alla vet att jag har ett stort engagemang för Malmö FF och stödet för föreningen och laget. När resultaten svek under 2022, spelade jag i England och blev då inbjuden i en chattgrupp där Malmö FF diskuterades. Mina avsikter var enbart av godo, jag ville se om det fanns något sätt som jag kunde bidra till att stärka stödet för laget, säger Pontus Jansson till klubbens webbsida.

Jansson säger vidare att han är ångerfull.

”Borde lämnat”

– Så här i efterhand har jag full förståelse för att jag varit i ett sammanhang som jag inte skulle ha varit en del av. Jag borde ha lämnat gruppen, vilket jag nu har gjort, säger Jansson.

Det framkommer i förundersökningen, som Aftonbladet tagit del av, att Malmö-backen har haft tät kontakt med personer i en av lagets supportergrupper, i form av konversationer i en chatt.

Dessa upptäcktes i samband med att polisen grep flera huliganer efter en sammandrabbning vid Fridhemsplan i Stockholm i höstas.

Anklagas för att vara illojal

Nu har Malmö FF startat en intern utredning. I chatthistoriken har polisen kunnat följa Janssons samröre med huliganerna.

– Vid ett tillfälle skriver de här grabbarna till Pontus Jansson och vill veta var Elfsborgs lag ska bo under guldmatchen förra året. Då skriver han att han ska ta reda på det och levererar sedan de uppgifterna, säger en källa till Aftonbladet.

– Jag vill inte kommentera det egentligen utan att veta mer, men det är klart att om det stämmer så...det bör ju inte spridas (vilket hotell lagen bor på ), säger Elfsborgs Niklas Hult till SVT Sport.

Jansson plockas bort från MFF:s matchtrupp, som kommer att ta sig an Brommapojkarna.

SVT Sport har sökt Pontus Jansson och Malmö FF:s sportchef och VD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.