Foto: TT

Efter kaoset – de vill arrangera finalen i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att finalen av Copa Libertadores mellan ärkerivalerna River Plate och Boca Juniors skulle spelats i helgen.

Men efter kaoset kommer nu en utsträckt hand från oväntat håll.

”Vår stad, som historiskt, kulturellt och genom sport har väldigt nära band till Buenos Aires”, skriver Genoas vice borgmästare Stefano Anzalone enligt AFP.

Efter lördagens skandalscener inför supermatchen i Copa Libertadores mellan rivalerna River Plate och Boca Juniors blev mötet även i går framskjutet efter att, framförallt, Boca inte velat spela efter bussattacken.

I stället ska parterna träffas på det sydamerikanska fotbollsförbundets Conmebols högkvarter i Paraguay på tisdag för att lösa tvisten och förhoppningsvis komma fram till ett nytt speldatum.

Officiell ansökan

Men redan nu har ett alternativ kommit upp på bordet.

AFP rapporterar om att Genua officiellt ansökt om att arrangera den avgörande matchen på Stadio Luigi Ferraris, där stadslagen Genoa och Sampdoria huserar.

”Vår stad, som historiskt, kulturellt och genom sport har väldigt nära band till Buenos Aires, har en djupt rotad kontakt med era två klubbar som är grundade av våra landsmän som emigrerade från Italien till Argentina på tidigt 1900-tal. Vår stad skulle bli hedrad över att arrangera denna prestigefyllda cupfinal och argentinska stadsderby. Vi står till förfogande med allt ni behöver”, har stadens vice borgmästare Stefano Anzalone skrivit i ett brev till Boca och River Plates klubbpresidenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.