Brasilianska fans gör sig lustiga över att Leo Messi och hans Argentina missade finalen i Copa America. Foto: TT.

Efter korruptionsutspelet: Messi stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi stängs av en landskamp och får böta 14000 kr efter att ha riktat korruptionsanklagelser mot det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol. Det var ett långt mildare straff än vad stjärnan hotats med.

Conmebol hade hotat Argentinas lagkapten och storstjärna med två års avstängning från allt landslagsspel efter att bland annat ha sagt att sommarens Copa América var riggad till Brasiliens favör.

Förbundet nöjde sig alltså med att ge stjärnan en bot på drygt 14000 kronor och stänga av honom i nästa tävlingsmatch, vilket antagligen blir Argentinas första kvalmatch till VM 2022.

Copa America

Efter semifinalen, som Argentina förlorade mot Brasilien, ifrågasatte Messi domarinsatsen och sade bland annat att ”jag hoppas att Conmebol gör något åt de här domarna som stör matchen genom att favorisera ett lag”.

Vägrade delta i prisceremonin

Efter bronsmatchen mot Chile, som Argentina vann med 2–1, kom Messi med fler korruptionsanklagelser och vägrade delta i medaljceremonin och hämta sin bronspeng.

Även ordföranden för det argentinska fotbollsförbundet, Claudio Tapia, straffas för kommentarer om att domarna hjälpt Brasilien. Tapia petas från platsen som en av Conmebols representanter i internationella fotbollsförbundet Fifas exekutivkommitté.

Brasilien vann Copa América efter vinst med 3–1 över Peru i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet