Arkivbild: Emma Berglund fick dra på sig PSG-tröjan på nytt. Foto: Bildbyrån

Efter korsbandsskadan – Berglund gjorde comeback i PSG

Uppdaterad
Publicerad

Nio månaders rehabträning – men i kväll fick svenska Emma Berglund känna på hur det känns att spela fotbollsmatch igen.

Backen fick 70 minuters speltid i PSG:s segermatch mot Dijon.

– Otroligt roligt, äntligen, säger Berglund till SVT Sport.

I juli 2017 gjorde den svenska landslagsbacken Emma Berglund den uppmärksammade flytten till franska storklubben PSG. Men det hann inte bli många minuters speltid innan hon åkte på sin andra korsbandsskada i karriären efter en duell i en cupmatch med sitt nya lag.

Först nu är 29-åringen tillbaka i matchspel igen. På lördagsförmiddagen fick Berglund spela i 70 minuter innan hon byttes ut när PSG besegrade Dijon med 2–0 i franska Division 1 Féminine.

– Det var lite nervöst och förväntansfullt i början, så klart, och troligtvis inte helt felfritt. Men också otroligt roligt, äntligen, säger Berglund till SVT Sport.

PSG ligger för närvarande tvåa i den franska högstaligan efter fem vinster och en oavgjort på de första sex matcherna. I laget spelar även svenska backkollegan Hanna Glas.

Emma Berglund:

Född: 19 december 1988 i Täfteå utanför Umeå

Position: Försvarare

Seniorklubbar: Umeå 2006–2015, Rosengård 2015–2017, PSG 2017–

Landskamper/mål: 55/1

Utnämningar: Årets back i damallsvenskan år 2012

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.