Örebro får förstärning från Serie A.

Efter korsbandsskadorna – nu värvar Kif Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På mindre än ett halvår har Örebro drabbats av fem korsbandsskador.

Nu är förstärkningen här – Dessislava ”Dessi” Dupuy ansluter till klubben.

– Det känns fantastiskt att skriva på för Kif Örebro, säger hon i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Försäsongen har varit tuff för Kif Örebro som drabbats av en del långstidsskador i truppen. Nu är dock ersättaren för korsbandsskadade Cassandra Larsson klar.

Dessislava Dupuy kommer närmast från den italienska klubben Florentia San Gimignano, där säsongen i Serie A fick avbrytas till följd av corona.

Dessi är född i Bulgarien, men är uppvuxen i USA.

– Det känns skönt att vi lyckats hitta en så pass rutinerad spelare som Dessi. Hon kommer tillföra mycket offensiv kraft till truppen. Hon är van vid den europeiska fotbollen, och är skolad i den amerikanska collegefotbollen, säger Jonas Karlberg, Sportchef i Kif Örebro.

Siktet på Sverige

Dupuy har själv länge haft siktet på Sverige. Och är positiv över att kunna skriva på för Örebro.

– Det känns som en klubb där alla är på för att bli bättre varje dag. Både som spelare och personer. Mitt bidrag kommer vara positiv och hårt arbete, för att vi som lag ska lyckas, säger hon.

ARKIV: Tre frågor om korsbandsskador i damallsvenskan (24 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.