Efter otäcka bilderna – stjärnan närmar sig spel. Foto: Bildbyrån

Efter otäcka bilderna – stjärnan närmar sig spel

Uppdaterad
Publicerad

Norska stjärnan Caroline Graham Hansen har gått en kamp mot klockan för att bli redo till lördagens åttondelsfinal mot Australien efter sin fotskada.

En kamp som mittfältaren ser ut att kunna vinna.

Under fredagen deltog 24-åringen för fullt på Norges träning. Ett positivt besked för Norges förbundskapten Martin Sjögren, som dock inte kan ge några klara besked om Graham Hansens eventuella medverkan mot Australien.

– Hon var med på hela träningen, även spelövningarna, och gjorde det med ett leende på läpparna. Det är ett bra tecken. Men vi kan inte säga om det blir spel på lördag eller inte, säger han.

Graham Hansen skadade foten i måndagens gruppspelsmatch mot Sydkorea, tvingades bryta matchen och har efter det varit ett frågetecken.

”Gott om tid för behandling”

Den norska ledningen vill avvakta och se om Graham Hansens får ett bakslag under fredagen efter att ha tränat för fullt tidigare under dagen. Ett beslut om spel kommer att tas på lördagen.

Men det ser positivt ut, enligt Sjögren.

– Det är positivt att det är ganska lång tid till match, så vi har gott om tid för behandling. Det ser bra ut, säger han.

Åttondelsfinalen mot Australien spelas lördag 21.00 i Nice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.