Catalina Colls Barcelona misslyckades med att vinna mot Levante. Foto: Pedro Nunes / BILDBYRÅN

Den 13 februari 2019 förlorade Barcelonas damer med 2–3 hemma mot Huelva.

Barcelona har dominerat den spanska damfotbollen de senaste åren, och har vunnit fyra raka ligatitlar.

De har dessutom varit oslagbara på hemmaplan, och hade alltså imponerande 70 raka fullpoängare på hemmaplan. Och denna säsong hade enbart inneburit segrar.

Rolfö saknades i Barcelona

Men i kväll, i ligans 17:e omgång, tog sviten slut.

Trots att Salma Paralluelo gav hemmalaget, där skadade Fridolina Rolfö fortfarande saknas, ledningen efter 21 minuter så blev det ”bara” 1–1.

Stort jubel i Levante

Levante, där den svenska målvakten Emma Holmgren saknades på grund av en höftskada, lyckades nämligen kvittera då landslagsspelaren Alba Redondo stack i djupled på en fin passning nio minuter in i den andra halvleken, och avslutade precis innanför stolpen.

När domaren blåste av matchen jublade Levante-spelaren som om de vunnit matchen, medan Barcelona-spelarna inte alls var lika glada.

– Det är alltid tufft att tappa poäng. Det är jobbigt, säger Patricia Guijarro till tidningen Sport.

Barcelona har nu nio poäng ner till tvåan Real Madrid, medan Levante är trea med bara två poäng upp till Real.