Hammarbys Nikola Djurdjic reagerar på domare Mohammed Al-Hakim. Foto: Bildbyrån

Efter repriskritiken – domaren anmäler till Sef

Uppdaterad
Publicerad
Reprisbilderna från ett sent bortdömt mål för offside visades på Tele 2:s storbildsskärm. Något som äventyrade domarteamets säkerhet enligt domaren Mohammed Al-Hakim.
– Vi i domarteamet ska skicka in en anmälan till disciplinnämnden om det som hände igår, alltså att reprisen har visats på storbild och att det skapat en dålig stämning på arenan, säger Mohammed Al Hakim till SVT Sport.

Tumultartade scener uppstod i slutminuterna av den herrallsvenska matchen mellan Hammarby och Kalmar (1–1) när reprisbilder från ett bortdömt offsidemål visades på Tele 2:s storbildsskärmar.

Något som trissade upp stämningen rejält.

– Min reflektion är att det inte blir någon bra arbetsmiljö för oss när man nu visar repriser på en känslig situation. När vi fattar beslutet så köpte alla det, det blev inte så mycket diskussion.

Domarkommittén vill se förändring

Efter matchen var domaren Mohammed Al-Hakim mycket kritisk till att reprisbilderna visades på storbildsskärmen.

– Det är åt helvete. Vår säkerhet sätts på prov direkt om det visar sig att det är ett fel beslut, vilket det inte var, sade han efter matchen.

Under måndagen var Peter Ekström, ordförande i domarkommitén, tydlig med att man vill se en förändring.

– Domarkommitténs syn på saken är att vi vill följa samma regler som UEFA har, alltså att man inte visar några repriser, säger Ekström till SVT Sport.

– Vi skickade en skrivelse till förbundsstyrelsen redan 2013 om repriser just på grund av att det kan skapa dom problemen som vi upplevde i går på Tele2.

Rodic håller med Al-Hakim

Spelaren själv, Vladimir Rodic, håller med Al-Hakim om att reprisbilder inte bör visas på allsvenska arenor.

– Ja, givetvis. Jag håller med Al-Hakim, det kan eskalera med repriser. De borde kanske inte visas, säger han till Sportbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer