Zlatan hyllas i italiensk media efter segern. Foto: Bildbyrån/La Gazetta dello Sport

Efter showen – nu är ”Ibra” historisk

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics två fullträffar mot Sampdoria var inte bara bidragande till Milan-segern utan gjorde även “Ibra” historisk – nu har svensken gjort 50 mål i både Milan och Inter.

”En spektakulär show. Överlägsen och gör vad han vill” skriver tidningen La Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic har sedan tidigare gjort 57 ligamål i Inter, där han spelade mellan 2006-2009. I onsdagens bortamatch mot Sampdoria gjorde svensken sitt 50:e och 51:a mål för Milan. Det innebär att “Ibra” är förste spelare någonsin som gjort 50 mål för båda Milano-klubbarna, Milan och Inter.

Det är inget som har gått obemärkt förbi i italienska medier. 

”Gör vad han vill”

Två mål och en assist i 4-1-segern borta mot Sampdoria gav svensken en åtta i betyg, vilket är det bästa betyget av samtliga spelare, i italienska tidningen La Gazzetto dello Sport

”En spektakulär show. Två mål, en assist. Överlägsen och gör vad han vill. Mer än 50 mål i både Milan och Inter” skriver tidningen. 

Även i tidningen, Corriere della Sera, fick Ibrahimovic bäst betyg av alla, 7,5, och de beskriver svensken som “ovärderlig.”

Zlatan Ibrahimovic: ”Jag är som Benjamin Button”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.