Edinson Cavani

Efter storförlusten – United värvar friskt på deadline day

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United föll med 1-6 hemma mot Tottenham i går.

I dag presenterar klubben tre förstärkningar. En av dem är målmaskinen Edinson Cavani.

Manchester United håller inte hårt i plånboken när transferfönstret är öppet – eller håller på att stänga.

Klubben meddelar att man plockar in den uruguayanske anfallaren Edinson Cavani, 33, vars avtal med Paris Saint-Germain löpt ut.

Kontraktet sträcker sig över denna säsong med option på ytterligare en.

– Manchester United är en av världens största klubbar och det är verkligen en ära att vara här, säger Cavani till Uniteds officiella hemsida.

Solskjaer nöjd

Cavani gjorde över 200 mål och vann sex ligatitlar i PSG. I Uruguay har han gjort 50 mål på 116 matcher.

– Han är ett erfaret, ultimat fullblodsproffs som alltid ger allt för laget. Han bidrar med energi, kraft, ledarskap, mentalitet och mål, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer till hemsidan.

United värvar även den brasilianske vänsterbacken Alex Telles, 27, från Porto. Kontraktet sträcker sig till 2024 med option på ytterligare ett år.

Dessutom ansluter Atalantas stortalang Amad Traoré, 18, från Atalanta. Den ivorianske anfallaren har signerat ett långtidskontrakt.

I natt stänger transferfönstret i flera stora ligor, däribland Spanien, Italien, England, Tyskland och Frankrike. SVT Sport direktrapporterar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.