Petronella Ekroth, Juventus. Arkivbild. Foto: Juventus

Efter succén i Italien – Petronella Ekroth med i Sveriges bruttotrupp

Uppdaterad
Publicerad

I lördags tog hon hem ligasegern tillsammans med sitt Juventus – nu är Petronella Ekroth uttagen i Sverige bruttotrupp till VM i juni.

– Vi följer henne, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman till Aftonbladet.

Hon gjorde mål och hyllades när Juventus tog hem Scudetton för andra året i rad i helgen.

– En obeskrivlig känsla, sa hon till SVT Sport då.

Nu kan försvarsklippan få chansen att spela VM i Frankrike i sommar. Hon finns nämligen med i den bruttotrupp på 50 spelare som förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut, enligt Aftonbladet

– Hon är så aktuell att hon är med i våra bruttotrupper och finns i våra tankar, absolut. Hon har inte spelat så mycket på senaste tiden på grund av en skada. Men vi följer henne, det gjorde vi även när hon spelade i Djurgården och jag har själv varit tränare för henne i Linköping, säger han.

Men det är i hård konkurrens Petronella Ekroth ska slå sig in. Nilla Fischer, Linda Sembrant och Magdalena Eriksson har varit ordinarie i landslaget och lär inte flyttas på i första taget.

– Självklart drömmer man om det samtalet. Man vill alltid representera sitt land. Men jag kan bara göra mitt bästa och sedan får vi se vad som händer, sa Ekroth till SVT Sport efter Scudetto-vinsten i lördags.

Truppen ska presenteras den 16 maj och VM spelas mellan 7 juni och 7 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.