Troy Deeney ska börja träna igen nästa vecka efter en turbulent tid Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter träningsvägran – Deeney tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Troy Deeney, kapten i Premier League-laget Watford, är nu åter i träning efter en tids frånvaro. Anledningen till träningsvägran var oro kring coronaviruset och en eventuell smittspridning till forwardens unge son som föddes för tidigt och lider av andningssvårigheter.

Beslutet väckte stor uppmärksamhet. Troy Deeney vägrade återgå till träning efter oro kring coronaspridning. Ett viktigt beslut för forwarden själv då hans för tidigt födde son lider av andningssvårigheter och tillhörde riskgruppen för covid-19. Nu efter ingående samtal med doktor Jonathan Van-Tam, hälsoföreträdare för regeringen, är Deeney tillbaka på träningsplanen igen.

– Han har inte bara svarat på frågor, han har varit väldigt ärlig också och sagt: ”Jag har inte svaret”. Den första konversationen jag hade med Jonathan var för tre veckor sedan och senaste var i fredags. Då hade han så mycket mer information, mycket mer detaljerad analys, säger Deeney i en intervju med CNN Sport.

Deeney menar också att han varit föremål för mycket hat efter beslutet att inte träna med sitt Watford.

– Jag såg några kommentarer mot min son: ”Jag hoppas att din son får coronaviruset”. I en tid när alla pratar om mental ohälsa och alla säger: ”Tala ut som det, tala ut om det”. Jag pratade med media och blev toksågad för det, säger Deeney till CNN Sports.

ARKIV: Raheem Sterling: ”Vi måste kunna garantera allas säkerhet” (12 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.