Efter tuffa starten – Vittsjö tog skön seger

Dubbla korsbandsskador och resultat som har gått emot.

Förra årets uppstickare Vittsjö har fått en tråkig inledning på årets damallsvenska.

I dag tog man dock en skön seger mot Uppsala efter ett hattrick av Clara Markstedt.

– Vi riskerar mycket när vi står högt och går på allting, säger en tröttkörd hattrickhjäte till SVT Sport.

Clara Markstedt spelade en betydande roll när Vittsjö bröt marddrömssviten i damallsvensken. Efter två magiska minuter i första halvlek tog Vittsjö med sig en tvåmålsledning till den andra halvleken.

Två härliga Vittsjöminuter

I den 37:e minuten slog offensiva ytterbacken Elisabet Klinga ett inlägg in i boxen. Där fanns Ebba Wieder som från straffpunkten kunde styra in bollen i mål, otagbart för Emma Holmgren i Uppsalamålet.

Mindre än en minut senare slog Klinga återigen ett fint inlägg in straffområdet. Denna gång fanns Clara Markstedt vid bortre stolpen. Holmgren klarade första försöket men Markstedt kunde slå in returen och 2-0 i Skåne.

Vittsjö har haft en jobbig start på säsongen med korsbandsskador på både målvakt Sabrina D'Angelo och viktiga mittfältaren Tove Almqvist och på det var fjolårstrean Vittsjö utan segrar inför dagens möte.

– Vi har haft mycket skador och vi ha haft trötta spelare som har spelat med känningar. Men nu känner vi att vi kan ge allting utan att riskera att bli kort om spelare, säger Markstedt till SVT Sport.

Vittsjös otur såg ut att hålla i sig när Uppsala reducerade två gånger om i andra halvlek. Men Clara Markstedt kunde på övertid sätta spiken i kistan när hon fullbordade sitt hattrick till 4-2. Dagens imponerande insats innebär att Markstedt går upp i ensam skytteligaledning med sju mål på 6 matcher.