Efter uppbrottet från Celtic – Lustig klar för ny klubb. Foto: Bildbyrån

Efter uppbrottet från Celtic – Lustig klar för ny klubb

Uppdaterad
Publicerad

Efter 7,5 år valde landslaget helgjutna högerback att lämna skottska storklubben Celtic.

Några dagar senare är han klar för en ny klubb och precis som för den allsvenska stortalangen Benjamin Nygren blir det Belgien.

Lustig är klar för Gent.

”Jag är stolt över att kunna berättat att min resa går till Belgien och KAA Gent. Jag kommer att bära den här tröjan med stolthet och ge mitt allt på och utanför planen. Tack alla ni som trodde på mig och gjorde detta möjligt”, till min familj och min agent för er stöttning, skriver Lustig på Instagram.

Klubben bekräftar övergången på sin hemsida.

– Mikael har en vinnares mentalitet och ledaregenskaper som vårt lag behöver, säger klubbens sportchef Peter Verbeke till klubbens hemsida.

– Han har övertygat oss med sitt enorma driv att söka ett nytt projekt efter åtta raka titlar med Celtic, fortsätter han.

Lustig ryktades under några dagar tillbaka till allsvenskan och både Malmö och AIK har visat intresse, men allsvenskan får alltså vänta på 32-åringen.

Landslagsbacken har kritat på ett treårskontrakt med Gent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.