Efter Vittsjös förlust är Rosengård nu nära SM-guld. Foto: Bildbyrån

Efter Vittsjös förlust – Rosengård har nästan säkrat guldet

Uppdaterad
Publicerad

Först vann Rosengård mot Örebro.

Sedan förlorade Vittsjö mot Eskilstuna.

Därmed är den damallsvenska guldstriden nästan avgjord.

Nästa vecka kan Rosengård mer eller mindre döda den helt.

Söndagen var en minst sagt bra dag för FC Rosengård.

Först vann de med 3–1 hemma mot Örebro, och ett par timmar senare så förlorade serietvåan Vittsjö med 1-0 borta mot Eskilstuna.

Därmed är den den damallsvenska guldstriden i princip avgjord. Med fyra omgångar kvar leder Rosengård serien med sju poäng, och nästa vecka möter tvåan Vittsjö trean Göteborg.

Serieledning med sju poäng

Om den slutar oavgjort, samtidigt som Rosengård vinner mot den hopplösa jumbon Kungsbacka, har Rosengård nio poängs försprång och minst 16 måls bättre målskillnad.

– Bara vi själva som kan stoppa det, vi måste göra vårt jobb i de fyra matcherna som är kvar, sade Anna Anvegård, som gjorde två av Rosengårds mål mot Örebro, till Sydsvenskan efter deras match.

För Vittsjö ser det alltså desto tuffare ut. Men deras förlust mot Eskilstuna var rättvis. Framför allt i den första halvleken var Eskilstuna det klart bättre laget. Det var egentligen först de sista tio minuterna som Vittsjö skapade någon egentligen press på Eskilstuna, men de riktigt heta chanserna var få.

OBOS Damallsvenskan

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

1 - 0

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 1189
Domare: Ingvild Langnes Aarland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.