Ekdal: ”Övertygad om att vi får in en bra ersättare”

Uppdaterad
Publicerad

Spelledigt i går och lättare träning i dag. Det svenska laget har påbörjat förberedelserna inför åttondelsfinalen mot Schweiz. Förhandssnacket handlar mycket om vem som ska ersätta den avstängde Sebastian Larsson på det centrala mittfältet.

– Båda kommer att göra ett otroligt bra jobb, säger Albin Ekdal diplomatiskt till SVT Sport.

Janne Andersson har tidigare pratat om att det är raka byten som gäller, och gäller det så är det Gustav Svensson eller Oskar Hiljemark som tar platsen bredvid Albin Ekdal på det centrala mittfältet mot Schweiz.

– Jag och Albin passar bra ihop. Jag är lite mer defensivt lagd och han är väldigt duktig med boll och har väldigt bra offensiva kvaliteter, samtidigt som han är en hårt jobbande mittfältare. bra med bollen. Albin kan våga kliva fram lite mer offensivt med mig bakom sig. Om jag får starta så hade det varit jäkligt kul, säger Gustav Svensson till SVT Sport.

”Får se vem Janne villa ha”

För Ekdal själv spelar det ingen roll vem han spelar bredvid.

– Jag har varken önskemål eller några tankar kring det. Båda kommer göra ett otroligt bra jobb. De är lite olika spelartyper. Gustav Svensson är en mer defensiv spelare. Han ligger mycket framför backlinjen och gör ett otroligt jobb där. Han vinner mycket bollar och spelar bollen framåt snabbt.

– Oskar är lite mer offensiv, som gillar att slå den sista passningen, komma med i anfallen och ta skott. Det är två olika spelartyper som båda kan gå in och göra ett bra jobb.

– Jag tycker synd om Seb att han inte får spela, men jag är övertygad om att vi får in en bra ersättare. Vi får se vem Janne vill ha.

Hiljemark är redo

Den andra potentiella ersättaren Oskar Hiljemark är även han redo att ta chansen om han får den.

– Vi har spelat mycket ihop, i kvalet och vi passar bra ihop. Albin är en duktig fotbollsspelare med bra spelförståelse och vet hur man anpassar sig. Jag känner mig jätteredo och är här för att bidra. Det hade varit en dröm som går i uppfyllelse. Skulle valet och chansen falla på mig så hade jag tagit emot den med öppna armar. Jag känner mig väldigt redo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.