Emil Krafth har stukat foten. Foto: Bildbyrån.

Ekdal tillbaka – Krafth stukade foten

Uppdaterad
Publicerad

Mössan lämnades kvar på hotellet.

Mittfältaren Albin Ekdal är kvitt förkylningssymtomen och tränade för fullt.

Dag 3 på EM-lägret i Båstad räknade förbundskaptenen Janne Andersson in fullt manskap – minus ett antal spelare som inte är tillgängliga den här veckan.

Emil Forsberg, Robin Quaison, Karl-Johan Johnsson, Dejan Kulusevski, Pierre Bengtsson och Jens Cajuste anslöt till landslagstruppen under tisdagen och tränade för första gången med det blågula kollektivet i dag på Örebäcksvallen.

Fortfarande saknas en handfull spelare i Anderssons uttagna EM-trupp och det av olika anledningar.

Fotbolls-EM

+ Victor Nilsson Lindelöf spelar Europa Leauge-final med Manchester United mot Villarreal i Gdansk i kväll.

+ Pontus Jansson spelar kvalfinal i The Championship i helgen. Hans Brentford möter Swansea på Wembley.

+ Martin Olsson och hans Häcken spelar cupfinal mot Hammarby på söndag.

Krafth stukade foten

Men Olsson är också skadad, liksom Ludwig Augustinsson och Filip Helander. Olsson är kvar i Göteborg, Helander sköter sin rehabilitering i Malmö medan Augustinsson behandlas i Båstad, där han rehabiliteringstränade på hotellet i dag.

Under slutet av träningen fick högerbacken Emil Krafth en lättare stukning. Han lämnade Örebäcksvallen med en bandagerad vänsterfot.

”Det medicinska teamet kommer att titta närmare på det under eftermiddagen”, skriver presschefen Jakob Kakembo Andersson i ett pressmeddelande.

För att täcka upp på försvarssidan, främst inför lördagens landskamp mot Finland på Friends arena, kallade Janne Andersson in Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson till lägerveckan i Båstad.

Martin Olsson undersöktes i måndags av landslagets medicinska team.

Landslagsläkaren Anders Valentin:

– Han har fått en skada i vaden och vi ville veta hur han låg till, men Häcken tar hand om hans rehab den här veckan och så får vi se var det tar vägen. Det är en blödning i vaden, det är vad vi har fått veta, funktionellt såg han ganska bra ut men vi får se.

Valentin har gott hopp

Valentin är förhoppningsfull rörande de tre skadade spelarna.

– Vi har gott hopp. De som är här har vi koll på och övriga får vi dagliga rapporter från. Det är klart att det är skönare om alla är kärnfriska, men nu är det så här. Men det är absolut ingen som är ute ur leken, säger han.

Senast midnatt mellan den 1 och 2 juni måste 26-mannatruppen vara anmäld till Uefa. Skadade och sjuka spelare kan mot läkarintyg ersättas fram till och med midnatt mellan den 13 och 14 juni.

20.45 den 14 juni möter Sverige Spanien i Sevilla, i den första gruppspelsmatchen i EM.

Så sänder SVT från fotbolls-EM 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet