Damallsvenskan Eskilstuna United har ekonomiska problem Foto: Bildbyrån

Ekonomiska problem för Eskilstuna United

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Eskilstuna United har ekonomiska problem. På sin hemsida skriver föreningen att de behöver se över sin organisation och enligt Eskilstuna-Kuriren har flera spelare inte fått ut sin lön i tid.

– Vi har inlett ett arbete med att anpassa vår organisation efter den ekonomiska verklighet vi har just nu, säger Lina Bertilsson, ordförande, på klubbens hemsida.

Eskilstuna United är på femteplats i damallsvenskan men ekonomiskt har klubben problem. På sin hemsida skriver föreningen att ekonomin är ansträngd efter pandemin och att klubben har minskade intäkter.

Dessutom rapporterar Eskilstuna-Kuriren att klubben inte har kunnat betala ut lön till flera av lagets spelare som planerat. Flera av utbetalningarna har dröjt under den senaste tiden.

– Det är hela tiden tufft, men det är ingenting jag vill kommentera säger klubbens ordförande Lina Bertilsson till tidningen.

Negativt eget kapital

Föreningen ser nu över organisationen på grund av den ansträngda ekonomin.

– Vi har inlett ett arbete med att anpassa vår organisation efter den ekonomiska verklighet vi har just nu, säger Lina Bertilsson.

Enligt Eskilstuna-Kuriren drar United in 14,5 miljoner kronor genom sponsring och företagsförsäljning, näst mest av alla damidrottsföreningar i Sverige. Ändå har klubben ett negativt eget kapital.

– Det är tufft att vara en elitförening. Pandemin har satt sina spår och det gör den fortfarande, vi lever med den och återhämtningen efter pandemin har inte blivit som det varit innan, säger Bertilsson till Eskilstuna-Kuriren.

ARKIV: Höjdpunkter från Eskilstuna-Kalmar (1 maj 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.