Foto: TT.

Klart: El Clasico uppskjuten efter oroligheter

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan FC Barcelona och Real Madrid skulle ha spelats på Camp Nou i Barcelona nästa lördag den 26:e oktober. Men efter den senaste tidens protester i staden, till följd av fängslandet av nio katalanska separatister, skjuts nu mötet upp, skriver BBC.

En av världens största klubblagsmatcher, El Clasico, skulle ha spelats nästa lördag, den 26:e oktober. Men efter att nio katalanska separatister blivit gripna och fängslade har nu stora protester och oroligheter blossat upp i Barcelona. Speldatumet för stormatchen har under de senaste dagarna diskuterats flitigt i Spanien och flera möjligheter har varit uppe för diskussion.

Klubbarna har tillsammans kommit fram till att matchen kommer att spelas den 18 december.

”Exceptionella omständigheter”

La Liga begärde flytten på grund av ”exceptionella omständigheter utom vår kontroll” efter att fler prostester förväntas under den tilltänkta matchdagen.

I Katalonien har de stora protesterna fortsatt in i på en fjärde dag där demonstranter har drabbat samman med kravallpoliser. Minst 96 personer har skadats runt omkring regionen uppger BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.