Anthony Elanga. Foto: Bildbyrån

Elanga om Ronaldo: ”Kan lära mig mycket av honom”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske supertalangen och U21-stjärnan Anthony Elanga drömmer om ett samtal från Janne Andersson.

Men också om att spela ihop med Cristiano Ronaldo i klubblaget Manchester United.

– När jag hörde att han skrivit på tänkte jag...wow. Jag kan lära mig mycket av honom, säger Anthony Elanga till SVT Sport.

Anthony Elanga är den svenske 19-åringen som kanske var den största överraskningen under Manchester Uniteds försäsong.

Han fick mycket speltid och gjorde också två mål.

”The lad is electric” sa United-coachen Ole Gunnar Solskjaer om den svenske talangens framfart.

Ett United dit storstjärnan Cristiano Ronaldo nyligen återvände. Till glädje för bland annat Anthony Elanga.

– Han är en spelare som jag kollade mycket på när jag var yngre. När jag hörde att han skrivit på tänkte jag...wow. Jag blev jätteglad. Och jag kan lära mycket av honom. Det är sjukt alltså, jag har egentligen inga ord, säger Anthony Elanga till SVT Sport.

Och Ronaldo kan räkna med att få frågor av sin 17 år yngre lagkamrat från Sverige.

– Jag kommer att ställa frågor. Hur jag kan utvecklas och vad jag kan göra bättre. Många unga spelare gillar inte att ställa frågor, men jag gör det. Jag vill veta hur han alltid är på rätt ställe för att göra sina mål eller skapa chanser för sina lagkamrater, säger Anthony Elanga.

Hittills har Elanga stått utanför Uniteds matchtrupp. Det spekulerades också i att han skulle bli utlånad strax innan transferfönstret stängde – men blev kvar.

– Får jag möjligheten till speltid, måste jag ta den. Jag tror United vill ha mig kvar i truppen. Jag är bara 19 år. Det finns stora spelare i United, som jag kan lära mig mycket av, säger han. 

”Vill visa Janne”

I skrivande stund är det spel i det svenska U21-landslaget som har Elangas fokus. Sverige möter Bosnien och Hercegovina i tisdagkvällens EM-kvalmatch.  Anthony Elanga som gjorde två mål senast mot Montenegro.

– Vi hade en tuff match senast. Alla bortamatcher är tuffa. Vi har gjort nio mål hittills, men det finns mer. Och vi kommer att göra det bra mot Bosnien också, säger Anthony Elanga.

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson har också uttryckt att han ser stor potential i Elanga inför framtiden.

– Jag är bara 19 år, och har mycket tid kvar att utvecklas. När tiden kommer vill jag visa Janne och alla ledare vad jag kan, säger Anthony Elanga till SVT Sport.

KLIPP: Elangas succé i United fortsätter (29 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.