• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Anthony Elanga Foto: Bildbyrån

Elangas succé – slog till med drömmål i U21-debuten

Uppdaterad
Publicerad

13 minuter in i debuten hade Anthony Elanga presenterat sig i den blågula U21-tröjan.

19-åringen slog till med ett drömmål mot Finland.

– Jag försökte bara göra min grej. Det var ett litet najs mål och bra kombination med Rami (Hajal), säger Anthony Elanga till C More efter matchen.

Anthony Elanga, 19, har imponerat stort under  våren. I maj gjorde han sitt första Premier League-mål för Manchester United i sin andra ligamatch för klubben. Efter det blev han uttagen till det svenska U21-landslaget för första gången.

När Sverige under torsdagen ställdes mot Finland i en träningslandskamp fick Elanga chansen från start. En chans han tog tillvara på.

I den 13:e minuten vek han in från vänsterkanten och kombinerade sig fram med Rami Hajal. Sedan skruvade han upp bollen i bortre krysset ur snäv vinkel och 2-0 var ett faktum.

”En dröm att representera A-landslaget”

I halvtid gjorde Sverige flera byten och då var Anthony Elanga en av spelarna att kliva av.

– Det var bra första 45 minuter, vi har inte spelat tillsammans innan. Vi kan fortfarande spela bättre och jag hoppas vi kommer göra det mot Luxemburg, säger han.

Nu väntar Luxemburg för U21-landslaget i EM-kvalet den 8 juni. Men Elanga knackar även på dörren tilll Janne Anderssons trupp.

– För mig skulle det vara en dröm att representera Sveriges A-landslag. Men nu är jag i U21 och måste fokusera på det här.

Matchen slutade 2-0 till Sverige. Det första målet var ett finskt självmål signerat AIK-spelaren Robin Tihi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.