Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Edvardsen bröt Elfsborgs segersvit. Foto: Bildbyrån

Elfsborgs segersviten bruten – efter säsongens andra mål för Edvardsen

Uppdaterad
Publicerad

Åtta raka vinster och ledning för Elfsborg.

Då räddade Victor Edvardsen poäng åt Djurgården med säsongens andra mål – och bröt hemmalagets vinstsvit.

– Gjorde en liten Inzaghi-fuling, säger han i Discovery+.

Efter en första halvlek med lägre tempo och ett upphackat spel med många avblåsningar, öppnade det upp sig mycket mer i den andra halvleken.

Redan 55 sekunder in i halvleken var lagkaptenen Johan Larsson framme och tryckte in ledningsmålet. Efter målet hade båda lagen både halvchanser och klara målchanser.

Då sprang Joel Asoro på en djupledsboll och han lobbade bollen över den utrusande Hakon Valdimarsson i Elfsborgs mål. Victor Edvardsen kom ikapp bollen och tryckte in sitt andra mål för säsongen, något som han firade med att kyssa klubbmärket på tröjan.

Elfsborg jagade ett ledningsmål, men Edvardsens kvittering skulle vara avgörande. Med sitt andra mål för säsongen stoppade han Elfsborgs galna vinstsvit på åtta matcher i rad.

– Jag vågade inte chansa om Joels boll skulle gå in, jag gjorde en liten Inzaghi-fuling, säger Edvardsen i Discovery+.

Det var dock nära att han inte skulle komma med matchtruppen till Borås.

– Det var nära att jag inte skulle med ner hit. Jag har haft svårt att andas med både pollen och astma, extra skönt att bidra. Jag gjorde en bra träning i går och bestämde med tränarna att jag skulle åka med. Pollen och astma i kombo, det är inte lätt att andas då. Våra läkare har gett mig bra medicin så jag kan hänga med, säger han.

Allsvenskan

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

1 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Borås Arena, Borås
Publik: 12664
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.