Mäktig upphämtning av Hammarby – räddade poäng

Elfsborg gick mot en stabil seger på hemmaplan.

Då blixtrade Hammarby till – och ordnade 2-2 via mål i 91:a och 95:e.

– Det är inte rättvist, men fotboll är inte alltid rättvist, säger Abdul Khalili till SVT Sport efter matchen.

Förra veckan vann Elfsborg mot Hammarby med 2-0. I dag vände serien och lagen bytte Stockholm mot Borås – och bjöd på drama.

Redan efter fem minuter stack Alexander Bernhardsson på djupet och placerade in 1-0 bakom Davor Blazevic, som ersatte Oliver Dovin efter att denne skadat fingret på uppvärmningen.

Gästerna fick ordning på spelet och hotade med en rivig Astrit Selmani och löpande Gustav Ludwigson, men Elfsborg stod stadigt i försvaret.

I stället för 1-1 satte Elfsborg 2-0 med tio minuter kvar av matchen. Ett inkast studsade till Jacob Ondrejka, som dunkade in bollen i nättaket.

Oväntad upphämtning

Där och då verkade matchen över. Det var avslaget, Hammarby var nedslaget – men Elfsborg skulle tappa allt på tilläggstid.

Först dunkade Aljosa Matko skickligt in 2-1 i 91:a minuten. Fyra minuter senare ordnade inhopparen Williot Swedberg straff för gästerna.

Fram stegade Abdul Khalili och var säkerheten själv, innan domaren blåste av kort därpå och 2-2 lyste på resultattavlan.

– En poäng är bättre än noll. Det är inte rättvist, men fotboll är inte alltid rättvist, säger Khalili till SVT Sport efter matchen och fortsätter:

– Vi är missnöjda med prestationen. Vi var inte bra i 75 minuter. Men fotboll är 90 plus tillägg och vi trodde på det.

”Det får inte hända”

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson var desto mer besviken.

– Det ska inte handla om trötthet då det är samma för båda lag. Det handlar om hjärna, mentalitet och karaktär, säger han till SVT Sport och fortsätter:

–Vi ska klara av att stänga matchen. Det här får inte hända. Man ska inte åka på en omställning på tilläggstid. Det känns jättetungt.

För Hammarby, som släppte in två sena mål mot Basel i veckan och har en retur att spela på hemmaplan, kan upphämtningen höja moralen.

Elfsborg halkar däremot efter i den allsvenska tabelltoppen och står på 30 poäng. Malmö har 33, liksom Djurgården som spelat en match mindre.