Christiansen, Antonsson och Molins låg bakom 1–0 till MFF. Foto: Bildbyrån

Malmö ny tvåa i Allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Malmö hakar på Djurgården i toppen av Allsvenskan. Efter AIK:s förlust betydde dagens 3–0-vinst mot Elfsborg att de himmelsblå är ny ligatvåa.

Malmö FF vill inte slänga in handduken i det tätnande guldracet. Men dagens vinst satt långt inne.

Elfsborg hade under säsongen bara förlorat en gång på hemmaplan, den gången mot Djurgården, och under dagens match hade Malmö stora besvär att få hål på Boråslaget.

Målet dröjde

Trots hög press från gästerna skulle det dröja en timme innan Marcus Antonsson kunde stänka in 0–1. Eller var det Antonsson? Efter en fin solouppvisning från Anders Christiansen var det lite oklart om Guillermo Molins faktiskt var den som först fick bollen över mållinjen.

Elfsborg kämpade febrilt för att få till en kvittering, men hittade inte nätet. När Jo Inge Berget sedan satte 0–2 på straff i matchens slutskede var saken klar. Marcus Antonsson skickade även in 0–3, denna gång på egen hand. Malmö hakar på Djurgården i toppen som ny ligatvåa.

Allsvenskan

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

0 - 3

Malmö FF logo

Malmö FF

Borås Arena, Borås
Publik: 6496
Domare: Magnus Lindgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.