Ungdomens dag på Borås arena under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Sundsvall den 21 oktober 2018 i Borås. Foto: Bildbyrån

Elfsborg startar damlag

Publicerad

Det råder vårblomning av damfotbollssatsningar i Västsverige.
Först gick IFK Göteborg ut med att de startar ett damlag.
De är inte de enda som satsar på ett damlag.
För nu blir Elfsborg nästa herrallsvenska fotbollsklubb att starta ett damlag. Inför säsongen 2020 satsar man på damer i division 4.
– Vi vill bygga från grunden. Vi har föreslagit att detta ska vara det bästa på lång sikt, säger IF Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist till P4 Sjuhärad.

Det är damlagens vår. Två dagar efter att IFK Göteborgs beslutat att starta damlag, så gör Elfsborg detsamma.

Årsstämman tog i går det historiska beslutet att starta ett damlag i division 4, vilket var det förslag som styrelsen lagt fram. Beslutet togs utan större diskussion.

– Det är ett betyg på hur vi hanterat frågorna och att medlemmarna var nöjda, säger IF Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist till P4 Sjuhärad.

Men alla är inte lika imponerade över beslutet. En arbetsgrupp inom Elfsborg hade velat se ett lag i division 1, den lägsta elitdivisionen. Men så blir inte fallet.

– Börjar de satsningen i division fyra så har vi inget damelitlag förrän 2030 och det tror jag inte boråsarna tycker om. Vi kommer missa massor av tjejer under den här tiden, säger Rita Johansson delaktig i arbetsgruppen till P4 Sjuhärad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer