Se Elfsborgs mål i spelaren ovan Foto: Discovery+/Bildbyrån

Då vann Elfsborg mot AIK med klara 3–0.

Michael Baidoo, 24, blev stor hjälte med sina två gjorda mål.

– Jag är så glad, säger han till Discovery.

Efter Malmö FF:s överkörning mot Varberg under söndagen var Elfsborg tvungna att slå AIK för att återta serieledningen i allsvenskan.

Boråslaget fick en drömstart på matchen. Redan i den 14:e minuten tryckte Michael Baidoo in 1–0. Mittfältaren utnyttjade slarv i bortalagets försvar innan han skickade in ledningsmålet.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson utökade sedan ledningen några minuter innan halvtidsvilan när han nickade in 2–0.

AIK höjde sig i den andra halvleken och bortalaget skapade flera halvchanser. Men i stället stängde Baidoo matchen när han ordnade en straff, efter att ha snott bollen från Erick Otieno vid halva plan.

Oroväckande bilder på AIK-stjärnan

Baidoo var säker från straffpunkten när han dunkade in 3–0, som också blev slutresultatet.

– Tre mål framåt och noll bakåt. Jag tycker vi är oerhört stabila. Det är svårt att vara annat än nöjd, säger Johan Larsson till SVT Sport.

Segern innebär att Elfsborg leder allsvenskan, två poäng före tvåan Malmö FF. Lagen ställs mot varandra i Malmö den sista omgången.

Oroväckande för AIK var att mittfältsstjärnan Anton Saletros klev av skadad med ett inlindat knä. Stockholmsklubben ligger på elfte plats, och de har fyra poäng ner till kvalplatsen.

– Oerhört tungt att vi inte får med oss några poäng i dag. Vi har varit där nere sedan början av säsongen. Vi får se till att träna extra hårt och se till vad vi kan göra bättre. Vi vet vad som krävs för att vi ska upp på säker mark, säger Sotirios Papagiannopoulos.