Per Frick, till höger, gjorde matchens enda mål. Foto: Bildbyrån

Elfsborg vann rivalmötet i premiären

Elfsborg vann premiären borta mot IFK Göteborg.

Och det är inget de är vana vid att göra, senast de vann i Göteborg var 2003.

– Så här bra har jag aldrig mått på Ullevi, säger matchhjälten Per Frick till SVT Sport.

Det var chansfattigt inledningsvis mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Men i slutet av första halvleken började gästerna pressa på Göteborg, och till slut skulle det ge utdelning. Efter en gåva av Blåvitt-försvaret kunde trion Jesper Karlsson, Rasmus Alm och Per Frick ge gästerna ledningen.

Karlsson fick ett bra skottläge strax utanför straffområdet, men istället för att testa Giannis Anestis la han över bollen till Per Frick inne i straffområdet. Han gick inte heller på avslut, utan passade istället över till Alm som någon meter från vänsterstolpen även han fick ett kanonläge – men det blev en passning tillbaka till Frick som enkelt kunde sätta 1-0.

Bättre Göteborg i andra

I andra halvlek lyfte Göteborg spelet, och började skaka fram flera fina anfall. Men det skulle aldrig bli riktigt farligt och kvitteringen uteblev.

Och det blev inte lättare för Göteborgarna när August Erlingmark klev på en liggande Marokhy Ndiones rygg med mindre än tio minuter kvar att spela. Ett solklart rött kort

Göteborg gjorde vad de kunde med en man mindre på planen, men Elfsborg kunde med en tät defensiv hålla undan och vinna med 1-0. Segern var Elfsborgs första mot Blåvitt i Göteborg sedan 2003.

– Fruktansvärt härligt. Det var nervöst för oss som var utbytta, säger Per Frick till SVT Sport.

KLIPP: Höjdpunkterna från IFK Göteborg-Elfsborg