Kevin Stuhr Ellegaard kan ha spelat sin sista match för Elfsborg efter det hätska utspelet mot klubben. Foto: TT.

Elfsborgs målvakt förbannad efter att ha fått nobben

Publicerad

Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard får inte förlängt kontrakt och kommer att lämna klubben efter åtta år. Dansken gör det i vredesmod.
– Är det den här respekten man förtjänar? frågar sig 36-åringen.

Stuhr Ellegaard fick beskedet i fredags och följde inte med Elfsborg till mötet med AFC i Eskilstuna i måndags. Officiellt sades det att magsjuka låg bakom frånvaron men det handlade om något annat.

– Jag mådde inte bra. Inte någonstans. Kroppen reagerade starkt, huvudet var slut. Det hade inte varit rättvist mot någon att spela, säger Stuhr Ellegard till Borås Tidning.

Målvakten har enligt egen uppgift fått ett muntligt besked om att han skulle få kontrakt över nästa år och även få en roll i klubben efter den aktiva karriären, något som nu inte uppfylls.

”Jag har gjort allt för Elfsborg”

– Jag har familj, hus och två månader kvar på kontraktet. Jag har gjort allt för Elfsborg och alltid satt Elfsborgs först, är det den här respekten man förtjänar efter åtta år i klubben? frågar sig Stuhr Ellegaard.

Han går också till hård attack mot tränaren Jimmy Thelin.

– Jimmy är rädd för starka personligheter. Men man kan inte behandla folk hur som helst, säger Stuhr Ellegaard.

Stuhr Ellegaard menar att ni hade en överenskommelse om förlängning i juli, men att du drog tillbaka erbjudandet efter att han tackat ja. Stämmer det?

– Så är inte riktigt fallet, men jag kan inte kommentera våra förhandlingar i media. Vi har haft diskussioner med Kevins agent under året och till slut landade vi i det här beslutet, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer