Se Elin Rubenssons straffmål i segern Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Elin Rubensson bröt Häckens måltorka i segermatchen mot Norrköping

Häcken hänger på Hammarby i den allsvenska guldstriden.

Efter 1-0 mot Norrköping står Göteborgslaget på samma poäng som tabellettan.

– Det var en lättnad, säger matchhjälten Elin Rubensson till Viaplay.

Häcken öste in mål innan VM-uppehållet, men därefter har de lyst med sin frånvaro. Tre raka matcher utan mål, men när Rosa Kafaji ordnade en straff i den 39:e minuten fick Elin Rubensson chans att bryta torkan.

Rubensson matchhjälte

Norrköpings Sofia Hjern var på straffen, men lyckades inte hålla bollen och Häckens landslagsstjärna gav laget ledningen med 1-0.

Häcken hade flera chanser att punktera matchen i den andra halvleken, men Rubenssons straffmål blev dagens enda och laget åker hem till Göteborg med tre ytterligare poäng in på kontot.

– Skönt att vi fick in det där målet som vi längtat efter så mycket. Det har gått tre matcher nu där vi haft en massa lägen, men där den vägrat gå in, säger Rosa Kafaji.