Efter 15 år som huvudtränare i Kristianstad lämnar Elisabet Gunnarsdottir klubben Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Elisabet Gunnarsdottir lämnar damallsvenska Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

I 15 år har hon varit huvudtränare för Kristianstad.

Efter säsongen är Elisabet Gunnarsdottirs tid i klubben över.

– KDFF kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger hon i pressmeddelandet.

2009 tog Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir över som huvudtränare för Kristianstad. Isländskan har sedan dess lett laget i 15 år, men den pågående säsongen blir den sista.

– Att beskriva Betas tid i och arbete för KDFF är en utmaning i nivå med att skriva en ny version av Sagan om ringen. Kortversionen är att vi under de 15 åren jobbat oss uppåt både sportsligt och organisatoriskt även om det inte varit en spikrak resa, säger klubbens ordförande Stina Trimark.

Gunnarsdottir själv säger följande:

– Klubben och staden Kristianstad har varit en fantastisk upplevelse i mitt liv. Jag har haft tur, jag har fått möjligheten att komma till en arbetsplats varje dag i 15 år med människor som jag idag kan kalla mina vänner för livet och vi har haft fantastiskt roligt tillsammans i motgång och framgång.

Under ”Betas” tid i klubben har KDFF placerat sig på en tredjeplats i allsvenskan både 2020 och 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.