Foto: Bildbyrån

Elin Rubensson förlänger med Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnan Elin Rubensson förlänger sitt kontrakt med Häcken till och med 2025.

– Det var ett ganska enkelt beslut, säger Rubensson i ett pressmeddelande.

28-åringen kom till Häcken (dåvarande Kopparbergs Götborg) under 2015. Säsongen 2020 missade hon på grund av graviditet. 2021 var hon tillbaka på planen i såväl damallsvenskan, Champions Leauge och i landslaget.

– Jag är jätteglad över att spela i BK Häcken och jag vill vara med på den satsningen som klubben gör, det känns helt rätt. Det händer mycket inom damfotbollen i Europa nu och jag tycker att Häcken visar att de vill vara med på den satsningen som görs. Det krävs att de andra svenska klubbarna hänger med för att ligan ska fortsätta hålla en hög nivå och jag vill vara delaktig och visa att det går att hålla en hög nivå hemma i Sverige också, säger Elin Rubensson.

En av Sveriges bästa spelare

Rubenssons kontrakt med Häcken skulle gått ut efter säsongen 2022 men har nu förlängts ytterligare tre år.

– Elin är en av Sveriges bästa fotbollsspelare och vi är otroligt glada över att kunna skriva ett längre kontrakt med henne. Att vi lyckas knyta upp en spelare av Elins dignitet är också ett kvitto på att vi är på rätt väg i vår satsning, säger Häckens sportchef Martin Ericsson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.