Elin Rubensson om publikboomen: ”Det är något som händer”

Uppdaterad
Publicerad

Över 30 000 åskådare väntas på Friends Arena när Sverige möter Tyskland på lördag, samtidigt som publikrekorden slås runtom i Europa. Elin Rubensson gillar det hon ser.

– Det händer någonting med damfotbollen, säger hon till SVT Sport.

Med all sannolikhet slår det svenska damlandslaget ett nytt publikrekord mot Tyskland då drygt 20 000 åskådare är det gällande rekordet.

Över 30 000 har köpt biljetter till helgens upphaussade match.

Damlandslaget i fotboll

– Det kommer bli en jättehäftig match. Det är väldigt många biljetter sålda, vilket är stort. Så vi ser fram emot lördag, säger mittfältaren Elin Rubensson.

Hur speciellt blir det det här och även med tanke på att ha nytta av det inför VM?

– Jag tror det är en bra erfarenhet inför VM där det kommer vara stort publiktryck. Så det är bra att få känna på det nu innan. Sen är det alltid kul att få spela inför så mycket publik, och på hemmaplan. Alla är väldigt förväntansfulla.

För två veckor sedan slogs ett nytt publikrekord för en klubblagsmatch för damer då drygt 60 000 åskådare såg Atlético Madrid-Barcelona i Spanien, och för en vecka sedan såg nästan 40 000 åskådare den italienska ligamatchen mellan Juventus och Fiorentina.

”Det händer någonting”

Elin Rubensson har noterat de höga publiksiffrorna och menar att ny mark bryts för tillfället.

– Absolut. Det har spelats matcher ute i Europa där det varit, 40, 50 och 60 000 på läktarna. Så det händer någonting med damfotbollen. Och även nu att det är över 30 000 sålda biljetter på Friends när vi ska spela.

– Det är kul att se den utvecklingen som har varit de senaste åren. Och kul att se nu inför VM också. Jag tror VM kan bli riktigt slagkraftigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet