Foto: TT Nyhetsbyrån

Elm tillbaka i Allsvenskan – då vann Kalmar igen

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF kunde bryta en svit på fem raka matcher utan seger när man hemmaslog Falkenberg med 4-0. Inget av målen gjorde Rasmus Elm – men som ändå rev ner störst applåder när han äntligen var hemma igen.

Elm byttes in med 25 minuter kvar att spela, då var Kalmar redan tre mål upp via fötterna på Jonathan Ring, Marcus Antonsson och brassen Ismael.

– Det var roligt att spela i dag, men insatsen kan vi glömma. Men man måste börjanågonstans, det var en personligt vinst för mig bara att få vara med. Sen finns det mycket kvar, jag är långt från redo för 90 minuter, sade Elm till SVT Sport efter matchen.

allsvenskan 2015

Efter Elms inträde kunde Kalmar sätta spiken i Falkenbergs kista när Marcus Antonsson gjorde sitt andra mål för kvällen, på straff fram till 4-0.

”Glad att bara kunna spela”

Rasmus Elm han inte uträtta särskilt mycket undet de dryga 20 minuter han var på planen. Men bara faktumet att han spelade var en seger i sig för mittfältaren som haft rejäla magproblem – en sjukdom som såg ut att ha hålla honom borta från fotbollen helt och hållet.

– Det får börja här och sen får man ta det dag för dag. Att må bra är det viktigaste, jag är glad att jag får stå här i dag, berättade han för SVT Sport.

Matchen är den första i allsvenskan för Rasmus på 2148 dagar, och den första gången alla bröderna Elm är på planen samtidigt sedan Kalmars guldår 2008 – en återförening som alltså låg i riskzonen att aldrig bli av.

”Rättvist och skönt”

– Det fanns ingen plan innan alls, jag är glad att bara kunna spela. Men vi gör fyra i dag och att få tillbaka självförtroendet var bra. Vi satte standardenganska bra så det var rättvist och skönt, berättade Elm.

Segern ger Kalmar en skjuts upp i tabellen och återfinns nu på en sjundeplats. För Falkenberg fortsätter den negativa formkurvan – ingen seger på sex matcher – och med sina 13 poäng ligger man kvalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet