Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Academystadion i Manchester och Rebecka Blomqvist. Foto: Bildbyrån

Rebecka Blomqvist om arenakritiken: ”Det känns konstigt”

Uppdaterad
Publicerad

En EM-arena tar 4 400 åskådare.

Och England menar att det beror på att det har varit svårt att övertala klubbar och städer att anordna matcher.

– Det känns konstigt, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

Sommarens fotbolls-EM i England avgörs på arenor som Wembley, 90 000 platser, och Old Trafford, knappt 75 000 platser. Men två av mästerskapets arenor har plats för 12 000 åskådare. Och Manchester Citys akademiarena har en kapacitet för 7 000 personer, men endast 4 400 plåtar är till salu.

– Förhoppningsvis hade vi haft ännu mer publik om det hade varit större arena. Vi vill ju ha så mycket publik som möjligt, så det är ju synd, säger landslagets Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

FA (engeska fotbollsförbundet) har försökt förklara och sagt att det har varit svårt att övertala klubbar att ta ett arrangörskap. Vad säger du om den förklaringen?

– Jag tycker det känns lite konstigt såklart, med tanke på hur stor damfotbollen blivit, och hur stor fotbollen är överlag, att det inte skulle finnas klubbar som vill arrangera. Men nu vet jag ju inte bakgrunden till allting, säger Wolfsburganfallaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.