Granit Xhaka blev utbuad när han byttes ut. Foto: Tony O'Brien/Reuters/Bildbyrån

Emery kritiserar Arsenal-kaptenen Granit Xhakas beteende

Uppdaterad
Publicerad

Granit Xhakas roll som lagkapten är kraftigt ifrågasatt i Arsenals fankretsar – men Londonklubbens manager, Unai Emery, ville direkt efter söndagens 2–2-match mot Crystal Palace inte ge någon hint om han planerar att frånta spelare bindeln.

– Det här är inte rätt tillfälle att prata om det, säger spanjoren.

– Nu är det tid för att vara lugn och tala med honom. Vi måste tala om det här internt, fortsätter Emery.

Det var till ljudet av hånfulla applåder från Arsenals supportrar som Xhaka byttes ut i den andra halvleken efter en mindre lyckad insats av mittfältaren. Enligt engelska medier ska spelaren ha svarat med att skrika ”fuck off” mot läktarna innan han satte handen bakom örat och långsamt klev av planen.

”Han gjorde fel”

Xhaka tog sedan av sig matchtröjan innan han klev raka vägen in i spelartunneln.

– Han gjorde fel. Jag vill behålla lugnet, men absolut, han gjorde fel som agerade så, säger Emery och fortsätter:

– Vi jobbar med spelarna så att de ska kunna spela under press. I en svår situation är det lätt att bli övertänd. Då måste man vara smart. Vi spelar för supportrarna. Vi måste ha respekt för dem, både när de applåderar oss och när de kritiserar oss.

Krysset mot Crystal Palace var den andra missräkningen på kort tid för Arsenal som i förra omgången föll borta mot nykomlingen Sheffield United med 0–1. ”Gunners” ligger femma i Premier League, tolv poäng efter serieledande Liverpool.

Arkiv: Se när blinda 8-åringen får träffa sin idol Mesut Özil (16 april 2019).

Premier League

Arsenal logo

Arsenal

2 - 2

Crystal Palace logo

Crystal Palace

Emirates Stadium, London
Publik: 60345
Domare: Martin Atkinson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.